Online en op locatiePrivé cursus
Tugba Bayram
Online en op locatiePrivé cursus
In meerdere culturen krijgen mannen nauwelijks wat mee over zwangerschap of een bevalling. En is het vaak ook nog een taboe om in details hierover te praten. Hierdoor kunnen aanstaande vaders een vertekend beeld van een bevalling krijgen. Tel daar ook nog eens film scénes bij op, dat sowieso al geen realistisch beeld van het mooie proces van geboorte geeft. Eigenlijk weten die aanstaande vaders dan maar weinig. En hier begint dan mijn keerpunt.

Mijn achtergrond

Sommige mannen zijn bij voorbaat al terughoudend als het gaat om een bevalling omdat ze, vanuit dat vertekende beeld, denken dat de geboorte van hun kind pijnlijk en bloederig is. Omdat ze niet over de juiste kennis en wijsheid beschikken kunnen ze hun zwangere vrouw niet goed ondersteunen. De zwangere kan dan het gevoel hebben er vrijwel alleen voor te staan. Zonde!

Met te weinig (of onjuiste) kennis kan de partner ook geen beslissing nemen namens zijn zwangere vrouw, indien deze gemaakt zou moeten worden.
In een geboortelandschap waar ‘shared decision making’ de norm is (dus ouders beslissen zelf, in overleg met zorgverleners) is het handig wanneer beide ouders goed beslagen ten ijs komen. Ik neem jullie dus allebei mee in de voorbereiding op de geboorte van jullie kindje.

Dit kun je verwachten

Met het programma ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ krijg je inzicht in wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Dus bijvoorbeeld hoe jouw partner jou in verschillende fases van een zwangerschap en bevalling kan ondersteunen, precies afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Jullie leren ademhalingstechnieken & ontspanningstechnieken. Alles wat jullie kunnen doen om relaxed door je bevalling heen te flowen. Zodat je zelfverzekerd, met een relaxte mindset en met een ontspannen lichaam je bevalling tegemoet ziet en doorheen kunt. Wetende dat je partner alles onder controle heeft en net zoals jij over een relaxte mindset beschikt.

Dit gaan jullie bereiken door de verschillende oefeningen en onderwerpen die aan bod komen tijdens het programma. Je wordt samen uitgedaagd om na te denken over dingen waar je nooit eerder over nadacht. En die antwoorden zullen je rust en duiding geven.
Je gaat ook kennis opdoen over de ruimte die jullie mogen innemen (vaak veel meer dan je van te voren dacht) zodat jullie kunnen mee beslissen wanneer er een keuzes gemaakt moet worden. Jullie doen het als koppel in samenwerking met de zorgverlener.

Als partner ga je ervoor zorgen dat er geen keuzes vóór jullie maar juist mét jullie wordt genomen. Met als leidraad de stem van je vrouw. Ze krijgen jullie niet de regie maar némen jullie de regie door jullie samenwerking!

Tot slot

Stuur me een email

Lijkt de benadering van samen met jouw partner voorbereiden op de geboorte van jullie kindje je interessant? Mail me dan. En neem ondertussen Relaxed een kijkje op mijn Instagram account @geboortemindset