Wil jij ook RBVR Geboortecoach® worden?

Alt tekst van foto
usp1

Zes live lesdagen les van zes professionals

Hier leer jij de fundering, de basics en de essentie van ‘RBVR’. 

usp2

Verdiepende lessen via de online Academy

Je volgt een dagdeel per maand een online les van gastdocenten.

usp3

Via deze site vinden jouw klanten jou makkelijk

Aan je klanten komen was nog nooit zo makkelijk!

Wil jij samen met ons zorgen voor een nog betere geboortezorg?

Ook jij weet: 1 op de 5 vrouwen heeft nog altijd een vervelende bevallingservaring en zelfs 1 op de 10 ervaart haar bevalling als traumatisch!

En dat terwijl het belangrijkste van jouw werk als verloskundige,  geboortecoach, doula, of zwangerschapsdocent is dat je bijdraagt aan dat vrouwen een fantastische bevalling beleven. Toch? 

Of wellicht herken je dit:  jij als ervaringsdeskundige met een prachtige ervaring, wil zo graag dat andere vrouwen een soortgelijke bijzondere ervaring hebben zoals jij dat hebt gehad.

De realiteit is óók dat
– ook al staat iedere specialist er met de beste intenties – de geldende protocollen, richtlijnen en (gebrek aan) communicatie de wensen van de barende vrouw tekort kan doen. Met nare gevolgen van dien. Frustrerend! We know!

Goed nieuws. Wij, als Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoaches® zijn al even op weg die cijfers omlaag te krijgen en ervoor te zorgen dat aanstaande ouders een waanzinnig mooie bevalling creëren.


Samen komen we er wel. Echt!

Regie voor de zwangeren

Dit is voor jou als...

RBVR Geboortecoach® worden is voor jou als je als geboortezorg professional werkt ( eerste- of tweedelijnsverloskundige, kraamverzorgende, (obstetrie) verpleegkundige, doula, geboortecoach, yoga docent of anderszins) en je op zoekt bent naar meer verdieping.
Onze opleiding tevens zo ingericht dat je óók als ervaringsdeskundige – die een enorme passie voor alles dat geboorte aangaat – kunt instappen. 

De filosofie van Relaxed bevallen vanuit Regie is dat…

En jij wilt…

Zeg jij volmondig JA! op alles? Dan is de opleiding tot Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoach® wat bij jou past. 
Daar komt nog bij dat je niet alleen opgeleid wordt tot een pionierende Geboortecoach, maar met de geïntegreerde volledige Business School leer je ook slimmer ondernemen. 

Ben jij het alleen zijn ook zo spuug zat? Weet dan dat we samen sterk staan!  

In september 2024 start een nieuwe opleidingsronde. We hebben een waanzinnig aanbod vol bonussen (tot 399,99 euro in totaal) dat we tussen 21 april en 12 mei aan onze Lucky Birds gaan aanbieden. 

 

Wil jij een Lucky Bird zijn, meld je dan aan via de gele knop!  
Jij krijgt dan tussen 21 april en 12 mei de mogelijkheid om je in te schrijven (door middel van een aanbetaling van €200,- ex btw)

Wanneer je op de Lucky Bird interesse lijst staat:
Zal jouw investering voor de lesdagen tot RBVR Geboortecoach® in september (inclusief certificeringsperiode én certificering) geen reguliere €2597,- zijn, maar SLECHTS 1997,- (eenmalig of 399,40 in mei, juni juli, aug en sept). 

Bovendien gelden de volgende bonussen voor jou:
✅ De online training ‘Master je marketing (and mindset)’ t.w.v 159,- voor de eerste 10 beslissers. Deze videocursus bestaat uit 3 modules vol video’s en MEGA fijne info waarmee je hét verschil kunt maken.
✅ De videotraining ‘Sales vanuit ontspanning en flow’ (die jou gaat helpen om spannende salesgesprekken heel comfortabel te doen én klanten binnen te halen) t.w.v. 97,-
✅ De RBVR jaarplanner t.w.v. 17,99
✅ De Interactieve workshop Jaarplanning maken (die je echt wilt zien als het gaat om jouw omzetdoelen stellen én halen!) t.w.v. 27,-

✅ Een ticket voor het eerstvolgende live event t.w.v 99,- dat we organiseren voor de eerste 10 beslissers

 

De september opleidingsronde livedagen data zijn: 

 • ma 16 sept en di 17 sept van 09:30 – 16:00
  (lessen van Elaine van Weelden en Ina Heijnen)
 • ma 30 sept en di 1 okt van 09:30 – 16:00
  (lessen van Daphne van der Putten en Nienke Stoop)
 • ma 14 okt en di 15 okt van 09:30 – 16:00
  (lessen van Elaine van Weelden en Marit Dries)

   

In m'n eentje vechten tegen de bierkaai...

In m’n eentje vechten tegen de bierkaai, zo voelde het. En oh my… daardoor was ik zo enorm moe. 

In mijn eentje was ik aan het proberen de realiteit van de keiharde cijfers –
1 op de 5 heeft een negatieve bevallingservaring – omlaag te krijgen. 


Ik werkte dus KEIHARD. Oh my… Ik draaide 3 reeksen van mijn eigen ontwikkelde RBVR® programma per week! 
Maandag-, dinsdag- én woensdagavond gaf ik les. Zo’n 25 zwangere koppels per maand. Live én online. Dat het programma goed in elkaar zat, wist ik, het had zichzelf onder die 1600 koppels wel bewezen. Maar de realiteit was dit: 

Met 170.000 zwangeren op jaarbasis ging ik het verschil in mijn eentje niet maken!

En dus na jaren ploeteren deze complete breakdown..

En toen… plots… gebeurde er iets!

Het heeft ongeveer een week of 2 geduurd en ineens werd het helder: Ik ga een community bouwen van gezamenlijke ‘missiondriven’ vrouwen. Vrouwen met hetzelfde doel. Ik ga RBVR Geboortecoaches® opleiden!!

Na dit besluit (of eerder een soort visioen bijna) kwam ik in actie. Het ging bijna vanzelf!

Ik verzamelde een (waanzinnig!) docenten en backoffice team om mij heen die net zo enthousiast waren als dat ik was: dit gaan we doen!

En toen is het heel erg snel gegaan…

 

 

Van burn out naar een complete opleiding in elkaar zetten in slechts 3 maanden tijd!

Want in maart 2022 draaiden wij onze eerste opleidingsronde. Maar liefst 20 missiondriven vrouwen deden de opleiding tot RBVR Geboortecoach®!

En zo volgden er nóg 3 opleiding ronden. In september ’22, in maart ’23 en in september ’23. Met uiteindelijk nu 54 gelicentieerd RBVR Geboortecoaches® die allemaal voelen wat ik voelde.

Nu zijn we bezig met de maart 2024 opleiding en in september 2024 start een 6e (!!) opleidingsronde.

Waarom? Omdat we minimaal 200 RBVR Geboortecoaches willen hebben die alle zwangeren – die steeds bewuster worden van de mogelijkheden als het aankomt op het vormgeven van haar bevalling – het Relaxed bevallen vanuit Regie® programma te bieden!

Als eenpitter was het zwaar, maar met onze movement kan het!

5/5
Tijdens de live-dagen kreeg ik keer op keer weer de bevestiging dat dit voorbereidingsprogramma echt een belangrijk verschil kan gaan maken in het terugdringen van de negatieve, dan wel traumatische bevalervaringen die nog veel te veel vrouwen helaas hebben. De manier waarop de lessen zijn opgebouwd, het feit dat dit programma zich op de vrouw EN haar geboortepartner richt, de inhoud van de lessen – het zit allemaal gewoon supergoed in elkaar en is daarmee echt van grote meerwaarde in de voorbereiding op de bevalling en de komst van een kindje.
Ik had al heel veel kennis in mijn rugzak zitten over zwangerschap & bevallen. Toch wist ik, zodra ik de opleiding van Relaxed bevallen vanuit Regie ‘ontdekte’, dat dit wel eens het ontbrekend puzzelstukje kon zijn. En dat bleek helemaal te kloppen! Tijdens de live-dagen kreeg ik keer op keer weer de bevestiging dat dit voorbereidingsprogramma echt een belangrijk verschil kan gaan maken in het terugdringen van de negatieve, dan wel traumatische bevalervaringen die nog veel te veel vrouwen helaas hebben. De manier waarop de lessen zijn opgebouwd, het feit dat dit programma zich op de vrouw EN haar geboortepartner richt, de inhoud van de lessen – het zit allemaal gewoon supergoed in elkaar en is daarmee echt van grote meerwaarde in de voorbereiding op de bevalling en de komst van een kindje. Bij iedere nieuwe lessenreeks ben ik keer op keer weer verbaasd over de veranderingen die ik soms bijna letterlijk voor mijn ogen zie gebeuren bij de koppels. De manier waarop ze binnenstapten bij les 1 en de manier waarop ze naar buiten stappen bij les 4: wauw, wat een verschil; je ziet iedereen gewoon ‘groeien’ met elke les, zo tof! Voor mij heeft RBVR het dienstenaanbod binnen mijn praktijk echt verrijkt én compleet gemaakt en ik weet zeker dat ik over enkele jaren minstens tientallen, maar liever nog honderden koppels heb mogen begeleiden naar een zachte landing voor hun kindje via een relaxte bevalling vanuit regie. Want dat bevalt beter!
5
Lyke
4/5
De inhoud van het programma is heel interessant, echter voor mij niet helemaal nieuw en de Business school vind ik een geweldige manier om mij verder te ontwikkelen hierin.
– RBVR Geboortecoach® en ervaringsdeskundige
De inhoud van het programma is heel interessant, echter voor mij niet helemaal nieuw en de Business school vind ik een geweldige manier om mij verder te ontwikkelen hierin. Ik ben altijd wel op zoek geweest naar een verbinding met gelijkgestemden en heb het idee dat ik dat bij RBVR the Academy ook daadwerkelijk vind. Het geeft een gevoel van met elkaar meer kunnen bereiken dan in mijn eentje en de verbindende factor is voor mij van grote waarde
4
Anke
4/5
Het verschil maken in de geboortezorg. 100% durven kiezen voor een eigen onderneming. Zo compleet mogelijk zijn qua kennis en ervaring om zo vrouwen goed mogelijk te kunnen begeleiden.
– RBVR Geboortecoach® en doula
Het verschil maken in de geboortezorg. 100% durven kiezen voor een eigen onderneming. Zo compleet mogelijk zijn qua kennis en ervaring om zo vrouwen goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ik wilde heel graag nóg meer te leren (immers net de Doula opleiding afgerond). Samen met een groep vrouwen die hetzelfde vuur voelen.
4
Laura
5/5
Ik merkte vooral dat ik een andere kijk heb op de geboortezorg als het reguliere. Ik ga al een aantal jaartjes mee in de geboortezorg maar kon niet precies mijn draai daarin vinden tot ik deze opleiding vond.
– RBVR Geboortecoach® en doula
Ik merkte vooral dat ik een andere kijk heb op de geboortezorg als het reguliere. Ik ga al een aantal jaartjes mee in de geboortezorg maar kon niet precies mijn draai daarin vinden. Dus was wat zoekende en heb meerdere richtingen geprobeerd tot ik deze opleiding tegen kwam. Ik kwam er achter dat de holistische hoek mij het meeste trok.
5
Abigail
5/5
Het Relaxed bevallen vanuit Regie programma zit al onwijs goed in elkaar maar de Business School is voor mij echt de kers op de taart.
– RBVR Geboortecoach® en verpleegkundige
De businessschool is voor mij echt de kers op de taart. Het Relaxed bevallen vanuit Regie programma zit al onwijs goed in elkaar maar door ook echt te werken in en aan je bedrijf ga je goed overdenken hoe je jouw bedrijf als (startende) ondernemer wil gaan opbouwen.
En daardoor komt zowel Relaxed bevallen vanuit Regie enorm goed uit de verf als ook het andere aanbod. Elaine en haar team weten hoe ze in Jip en Janneke taal deze kant van het vak kunnen verduidelijken. En tegelijkertijd deze thema's leuk en uitdagend kunnen maken.
5
Margreet
5/5
Ik werd heel verdrietig van alle vrouwen om mij heen die hun bevalling helemaal niet als geweldig hadden ervaren. Sterker nog, zij keken er zelfs (enigszins) negatief op terug. Dat vond (en vind) ik zo zonde!!
– RBVR Geboortecoach® en ervaringsdeskundige
Ik werd heel verdrietig van alle vrouwen om mij heen die hun bevalling helemaal niet als geweldig hadden ervaren. Sterker nog, zij keken er zelfs (enigszins) negatief op terug. Dat vond (en vind) ik zo zonde!! Vooral omdat ik het gevoel had dat het anders had gekund als ze vooraf de juiste informatie hadden gehad.
5
Janneke
5/5
Ik merkte als verloskundige in de tweede lijn dat vrouwen onvoorbereid de bevalling in gingen, waardoor ze achter de feiten aanliepen tijdens de bevalling. Ik kon, als verloskundige, die achterstand niet meer rechtzetten tijdens een baring. Dat frustreerde mij.
– RBVR Geboortecoach® en klinisch verloskundige
Ik merkte als verloskundige in de tweede lijn dat vrouwen onvoorbereid de bevalling in gingen, waardoor ze achter de feiten aanliepen tijdens de bevalling. Ik kon, als verloskundige, die achterstand niet meer rechtzetten tijdens een baring. Dat frustreerde mij.
5
Lisette
Vorige
Volgende
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Wat doe je als RBVR Geboortecoach®

Als Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoach® (afgekort: RBVR Geboortecoach) verzorg jij het Relaxed bevallen vanuit Regie geboorte voorbereidingsprogramma aan zwangere en hun (beval)partner. Dit (veelal groeps-) programma, bestaande uit 4 lessen van 2,5 uur, is verdeeld over 4 weken.

Het programma is zo opgebouwd dat er – volgens een vast stramien – een postieve ‘mindshift’ bij de aanstaande ouders plaats vindt waardoor zij zich krachtiger, autonomer, zelfverzekerder en relaxter voelen. Hierdoor beginnen ze ontspannen aan de bevalling en gaan ze er relaxed en vanuit regie doorheen. Want gedurende die 4 weken krijgen zij een realistische maar net zo goed vooral positieve kijk op bevallen. De opbouw van het programma  maakt dat de nieuwe informatie ook écht binnenkomt en blijft hangen. Met alle positieve gevolgen van dien!

Magic? No! Science!

Wat maakt RBVR anders dan de standaard?

De RBVR methode stimuleert aanstaande ouders om te onderzoeken wat hun eigen wensen en ideeën zijn met betrekking tot zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Met RBVR geef je hen tools om dit, in samenwerking met hun zorgverleners, te bewerkstelligen.  Die tools bestaan uit onder andere communicatie skillz en kennis van het geboortesysteem.

Jouw aanstaande ouders zullen daardoor een groot gevoel van zeggenschap en autonomie ervaren.

Specifiek deze speciale technieken, maken het RBVR programma niet alleen realistisch en volledig, maar vooral uniek!

Wat je als RBVR Geboortecoach® te bieden hebt:

De mensen achter het programma

Vroedvrouw in hart en nieren, begaan, betrokken, liefdevol, kundig en krachtig.
Daphne van der Putten
Vroedvrouw
Medicalisering is onafwendbaar. Dit leidt tot onvrede bij zwangere vrouwen omdat ze zich niet gehoord voelen. Dit kan anders.
Hajo Wildschut
Oud gynaecoloog en auteur
Vrouwen zouden niet alleen op zoek moeten gaan naar een verloskundige en een kraamhulp, maar ook naar een RBVR Geboortecoach® die haar gaat begeleiden.
Nieltje van der Pol
Marketing manager & Voormalig deelnemer RBVR programma
Kinderen zijn de toekomst, een goede toekomst begint bij een ijzersterke start van een kind.
Marit Dries
Teamcoach
Als gynaecoloog zie ik van dichtbij hoeveel impact een positieve of een traumatische bevallingservaring kan hebben.
Claire Stramrood
Gynaecoloog
Ik maak hardwerkende hoofdwerkers ervan bewust dat het mogelijk is om meer ontspanning en gezondheid te creëren.
Ina Heijnen
Bedrijfsdoula
Vorige
Volgende
Elaine van Weelden

Plan een gesprek met founder Elaine in om er achter te komen of onze opleiding iets voor jou is.

Voor meer (vrijblijvende) informatie, data en prijs: plan gerust een kennismakingscall via Zoom.

Nog niet helemaal zeker, maar wil je graag per e-mail op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze coaches nieuwsbrief