Wil jij ook RBVR Geboortecoach® worden?

Alt tekst van foto
usp1

Zes live lesdagen door het docentteam

Hier leer jij de fundering, de basics en de essentie van ‘RBVR’. 

usp2

Verdiepende lessen via de online Academy.

Je volgt een dagdeel per maand een online les van gastdocenten.

usp3

Online Business School Module

Leer om een stevige basis te leggen voor jouw onderneming.

Wil jij samen met ons zorgen voor een revolutie in de geboortezorg?

Het mooiste van jouw werk als doula, verloskundige, geboortecoach of zwangerschapsdocent is dat je bijdraagt aan dat vrouwen een fantastische bevalling beleven. Toch? De realiteit is óók dat – ook al staat iedere specialist er met de beste intenties – protocollen, richtlijnen en (gebrek aan) communicatie de wensen van de barende vrouw tekort kan doen.

Frustrerend, we know!

De #genoeggezwegen acties brachten dit pijnlijk aan het licht voor het grote publiek. Het zette ons aan om een brug te slaan. Wij, als ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ Geboortecoaches®, blijven daarom praten met alle zorgverleners en onderzoeken met hen hoe we hier verbetering in kunnen brengen maar bieden voorál regie aan de voorkant: de zwangere vrouw en haar partner.

Samen komen we er wel. Echt!

Regie voor de zwangeren

Bijscholen of omscholen?

De jaaropleiding tot (gelicentieerd) RBVR Geboortecoach® is voor jou als je als geboortezorg professional werkt (doula, geboortecoach, verloskundige, kraamverzorgster, hypnobirthing coach of anderszins) en je op zoekt bent naar meer verdieping. Daarnaast is onze opleiding zo ingericht dat je óók als ervaringsdeskundige kunt instappen.

De filosofie van RBVR the Academy is dat…

En jij wilt…

Zeg jij volmondig JA! op alles? Dan is de opleiding tot ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ Geboortecoach wat bij jou past. Daar komt nog bij dat je niet alleen opgeleid wordt tot een pionierende Geboortecoach, maar met de geïntegreerde volledige Business School leer je ook slimmer ondernemen. 

Elaine van Weelden
5/5
“Het enthousiasme waarmee ze informatie deelt is aanstekelijk waardoor ze je aan het denken zet. Ik heb heel veel geleerd over het onderwerp.”
De cursus bij Marja was echt heel fijn! Niet alleen creëert ze een hele relaxte, veilige sfeer waarin je je welkom voelt; ze weet ook nog ontzettend veel over het onderwerp. Het enthousiasme waarmee ze informatie deelt is aanstekelijk waardoor ze je aan het denken zet. Ik heb heel veel geleerd over het onderwerp. De groep was ook heel gezellig. Heel waardevol om met gelijkgestemden te zijn. Kortom: ik zou het iedereen aanraden. Dankjewel lieve Marja en medecursisten!
5
Inge en Tom
5/5
“Ik voel mij goed voorbereid en gebruik verschillende tips al vanaf de eerste les.”
Marja zorgt vanuit haar passie voor inhoudelijke lessen met waardevolle tips die je bijblijven. Het leuke is dat je leert waarom bepaalde oefeningen van waarde kunnen zijn en hoe je deze gedurende de zwangerschap en tijdens de bevalling kunt inzetten. Ik voel mij goed voorbereid en gebruik verschillende tips al vanaf de eerste les. Het leukste vind ik het enthousiasme van Marja waarmee ze de lessen over brengt en haar missie gericht op het vergroten van een positieve beval mindset.
5
Lisa
5/5
“Wat hebben we veel nieuwe dingen geleerd, o.a. over de ontsluiting, weeën, geboorteplan, ademhalingsoefeningen en hoe je kunt vertrouwen op jezelf en op je lichaam.”
Samen met mijn partner heb ik de cursus Relaxed bevallen vanuit Regie bij Marja gevolgd. Wat hebben we veel nieuwe dingen geleerd, o.a. over de ontsluiting, weeën, geboorteplan, ademhalingsoefeningen en hoe je kunt vertrouwen op jezelf en op je lichaam. Super interessant! We staan er nu veel positiever in! Marja is een rustig persoon, waar je alle vertrouwen in krijgt. We gaan voor een mooie bevalling, waarbij we terug denken aan alle tips en tricks van de cursus.
5
Marloes en Roy
5/5
“Door haar persoonlijke aandacht en antwoorden op al onze vragen heeft ze ons heel goed voorbereid op wat komen gaat.”
Stefanie is een warme, enthousiaste RBVR geboortecoach, met veel kennis van zaken. Door haar persoonlijke aandacht en antwoorden op al onze vragen heeft ze ons heel goed voorbereid op wat komen gaat. De afwisseling tussen theorie, voorbeelden en ook eigen ervaringen maken het heel informatief en ze heeft ons een goed beeld gegeven van wat ons te wachten staat. Stefanie, nogmaals heel erg bedankt voor je goede en fijne lessen! Liefs, Morris en Vera
5
Morris en Vera
5/5
“Dankzij Nicole werd mijn paniekerige angst voor bevallen omgezet naar vertrouwen en nieuwsgierigheid naar de bevalling.”
Ik ben zo blij voor deze cursus gekozen te hebben want dankzij Nicole werd mijn paniekerige angst voor bevallen omgezet naar vertrouwen en nieuwsgierigheid naar de bevalling. Niet alleen kregen we zoveel eye-openers omtrent het hele geboorteproces, maar ook nuttige toepasbare technieken die zelfs leuk waren om te oefenen samen met mijn partner.
5
Nora
5/5
“Alleen al het feit dat we zo bewust de ontspanning in konden gaan heeft er mede aan bijgedragen dat we een fijne bevalling hebben gehad.”
Nicole, Super bedankt voor jouw cursus, we hebben er veel aan gehad. Alleen al het feit dat we zo bewust de ontspanning in konden gaan heeft er mede aan bijgedragen dat we een fijne bevalling hebben gehad.
5
Celine
5/5
“We hebben heel veel gehad aan je tips en het tegengas geven aan het ziekenhuis door samen de discussie aan te gaan. Hij is uit zichzelf van stuit naar hoofdligging gedraaid.”
Graag willen we je heel erg bedanken voor de cursus. We hebben heel veel gehad aan je tips en het tegengas geven aan het ziekenhuis door samen de discussie aan te gaan. Hij is uit zichzelf van stuit naar hoofdligging gedraaid, we denken door de spinning babies oefeningen. Heel erg bedankt daarvoor. Voor de bevalling wilden ze gisteren eigenlijk gaan inleiden vanwege een hoge bloeddruk, maar door goed overleg mochten we naar huis om thuis even te overleggen. In de avond (~18:00) is de bevalling zelf begonnen en vannacht (echt heel snel 0:47) is onze zoon geboren. Zonder pijnstilling en zonder inleiden of weeën opwekkers. Het ging zo snel dat het lastig was om in mijn flow te komen, maar toen ze ons even met rust lieten lukte dat gelukkig iets beter. Helaas hadden we zo weinig tijd tot de geboorte in het ziekenhuis dat we de yogabal en de oefeningen met de doek niet konden doen. We hadden alleen onze eigen muziek bij ons, maar het is gelukt 🙂 Nogmaals heel erg bedankt!
5
Angela en Dirk
Vorige
Volgende
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Waarom RBVR Geboortecoach worden?

Als Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoach® (afgekort: RBVR Geboortecoach) verzorg jij het Relaxed bevallen vanuit Regie geboorte voorbereidingsprogramma aan zwangere en hun (beval)partner. Dit (veelal groeps-) programma, bestaande uit 4 lessen van 2,5 uur, is verdeeld over 4 weken.

Het programma is zo opgebouwd dat er – volgens een vast stramien – een postieve ‘mindshift’ bij de aanstaande ouders plaats vindt waardoor zij zich krachtiger, autonomer, zelfverzekerder en relaxter voelen. Hierdoor beginnen ze ontspannen aan de bevalling en gaan ze er relaxed en vanuit regie doorheen. Want gedurende die 4 weken worden er in het brein (bewezen) nieuwe ‘paden’ aangelegd, waardoor de nieuwe informatie ook écht binnenkomt en blijft hangen. Met alle positieve gevolgen van dien!

Magic? No! Science!
Daarnaast stimuleer je aanstaande ouders om te onderzoeken wat hun eigen wensen en ideeën zijn met betrekking tot zwangerschap, geboorte en kraamtijd en geef je hen tools om dit, in samenwerking met hun zorgverleners, te bewerkstelligen. Jouw aanstaande ouders zullen daardoor een groot gevoel van zeggenschap en autonomie ervaren.

En specifiek deze speciale technieken, maken het RBVR programma niet alleen realistisch en volledig, maar vooral uniek!

Wat je als RBVR Geboortecoach® tijdens de opleidingen leert:

 Na de 6 live lesdagen kun je al aan de slag met lesgeven. Jij geeft jouw koppels in 4 lessen van 2,5 uur concrete evidence based en no-nonsense informatie (waar ze écht wat mee kunnen). Je leert ze de standaard adem- en ontspanningstechnieken, maar bespreekt vooral alle ‘what if’ scenario’s: wat kan, wil en wens je in welke setting dan ook en hoe kun je dat bewerkstelligen, in samenwerking met jouw zorgverlener? Zo geef je ze een volledige en realistisch voorbereiding op de bevalling.

Wat je als RBVR Geboortecoach® aan bonussen krijgt:

De mensen achter het programma

Een RBVR Geboortecoach hoort in de basisopstelling: Vrouwen zouden niet alleen op zoek moeten gaan naar een verloskundige en een kraamhulp, maar ook naar een RBVR Geboortecoach die haar gaat begeleiden.
Nieltje van der Pol
Marketeer & Voormalig deelnemer RBVR programma
Kinderen zijn de toekomst, een goede toekomst begint bij een ijzersterke start van een kind.
Marit Dries
Teamcoach
Als gynaecoloog zie ik van dichtbij hoeveel impact een positieve of een traumatische bevallingservaring kan hebben.
Claire Stramrood
Gynaecoloog
Ik maak hardwerkende hoofdwerkers ervan bewust dat het mogelijk is om meer ontspanning en gezondheid te creëren.
Ina Heijnen
Bedrijfsdoula
Als je beseft dat je je kindje maar één keer een goede start kunt geven…
Nienke Stoop
Holistisch arts en fertiliteitscoach
Door naar meerdere kanten te kijken, verbreed je je blik. Hierdoor kun je zwangeren echt alle opties meegeven.
Rianne Reijneveld
Founder cursus ‘Medisch bevallen’ voor professionals en arts i.o.
Vorige
Volgende
Elaine van Weelden

Plan een gesprek met me in om er achter te komen of dit iets voor je is

Bezoek onze website  rbvrtheacademy.nl  voor meer informatie en voor het inplannen van een kennismakingscall via Zoom.

Nog niet helemaal zeker, maar wil je graag per e-mail op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze coaches nieuwsbrief