Wil jij ook RBVR Geboortecoach® worden?

Alt tekst van foto
usp1

Zes live lesdagen les van het docententeam

Hier leer jij de fundering, de basics en de essentie van ‘RBVR’. 

usp2

Verdiepende lessen via de online Academy

Je volgt een dagdeel per maand een online les van gastdocenten.

usp3

Volledig geïntegreerde online Business School

Leer om een stevige basis te leggen voor jouw onderneming.

Wil jij samen met ons zorgen voor een revolutie in de geboortezorg?

Het mooiste van jouw werk als verloskundige,  geboortecoach, doula, of zwangerschapsdocent is dat je bijdraagt aan dat vrouwen een fantastische bevalling beleven. Toch? De realiteit is óók dat – ook al staat iedere specialist er met de beste intenties – protocollen, richtlijnen en (gebrek aan) communicatie de wensen van de barende vrouw tekort kan doen.

Frustrerend! We know!

Goed nieuws. Sinds 2020 staat het ‘Samen beslissen’ in de wet WGBO. Dat betekent dat van aanstaande ouders wordt verwacht dat zij meedenken over hun zorgproces. Wij, als ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ Geboortecoaches®, bieden aanstaande ouders een UNIEKE methode die hen helpt in regie een gelijkwaardige, prettige  samenwerking aan te gaan met hun zorgverlener. Hoe haar bevalling dan ook loopt.

Samen komen we er wel. Echt!

 
 
Regie voor de zwangeren

Bijscholen of omscholen?

De jaaropleiding tot (gelicentieerd) RBVR Geboortecoach® is voor jou als je als geboortezorg professional werkt ( eerste- of tweedelijnsverloskundige, kraamverzorgende, (obstetrie) verpleegkundige, doula, geboortecoach, yoga docent of anderszins) en je op zoekt bent naar meer verdieping. Daarnaast is onze opleiding zo ingericht dat je óók als ervaringsdeskundige kunt instappen.

De filosofie van RBVR the Academy is dat…

En jij wilt…

Zeg jij volmondig JA! op alles? Dan is de opleiding tot Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoach® wat bij jou past. Daar komt nog bij dat je niet alleen opgeleid wordt tot een pionierende Geboortecoach, maar met de geïntegreerde volledige Business School leer je ook slimmer ondernemen. 

4/5
De inhoud van het programma is heel interessant, echter voor mij niet helemaal nieuw en de Business school vind ik een geweldige manier om mij verder te ontwikkelen hierin. Ik ben altijd wel op zoek geweest naar een verbinding met gelijkgestemden en heb het idee dat ik dat bij RBVR the Academy ook daadwerkelijk vind. Het geeft een gevoel van met elkaar meer kunnen bereiken dan in mijn eentje en de verbindende factor is voor mij van grote waarde.
– RBVR Geboortecoach® en ervaringsdeskundige
4
Anke
4/5
Het verschil maken in de geboortezorg. 100% durven kiezen voor een eigen onderneming. Zo compleet mogelijk zijn qua kennis en ervaring om zo vrouwen goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ik wilde heel graag nóg meer te leren (immers net de Doula opleiding afgerond). Samen met een groep vrouwen die hetzelfde vuur voelen.
– RBVR Geboortecoach® en doula
4
Laura
5/5
Ik merkte vooral dat ik een andere kijk heb op de geboortezorg als het reguliere. Ik ga al een aantal jaartjes mee in de geboortezorg maar kon niet precies mijn draai daarin vinden. Dus was wat zoekende en heb meerdere richtingen geprobeerd. Ik kwam er achter dat de holistische hoek mij het meeste trok.
– RBVR Geboortecoach® en doula
5
Abigail
5/5
De businesschool is voor mij echt de kers op de taart. Het Relaxed bevallen vanuit Regie programma zit al onwijs goed in elkaar maar door ook echt te werken in en aan je bedrijf ga je goed overdenken hoe je jouw bedrijf als (startende) ondernemer wil gaan opbouwen.
En daardoor komt zowel Relaxed bevallen vanuit Regie enorm goed uit de verf als ook het andere aanbod. Elaine en haar team weten hoe ze in Jip en Janneke taal deze kant van het vak kunnen verduidelijken. En tegelijkertijd deze thema’s leuk en uitdagend kunnen maken.
– RBVR Geboortecoach® en verpleegkundige
5
Margreet
5/5
Ik werd heel verdrietig van alle vrouwen om mij heen die hun bevalling helemaal niet als geweldig hadden ervaren. Sterker nog, zij keken er zelfs (enigszins) negatief op terug. Dat vond (en vind) ik zo zonde!! Vooral omdat ik het gevoel had dat het anders had gekund als ze vooraf de juiste informatie hadden gehad.
– RBVR Geboortecoach® en ervaringsdeskundige
5
Janneke
5/5
Ik merkte als verloskundige in de tweede lijn dat vrouwen onvoorbereid de bevalling in gingen, waardoor ze achter de feiten aanliepen tijdens de bevalling. Ik kon, als verloskundige, die achterstand niet meer rechtzetten tijdens een baring. Dat frustreerde mij.
– RBVR Geboortecoach® en klinisch verloskundige
5
Lisette
Vorige
Volgende
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

RBVR Geboortecoach worden?

Als Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoach® (afgekort: RBVR Geboortecoach) verzorg jij het Relaxed bevallen vanuit Regie geboorte voorbereidingsprogramma aan zwangere en hun (beval)partner. Dit (veelal groeps-) programma, bestaande uit 4 lessen van 2,5 uur, is verdeeld over 4 weken.

Het programma is zo opgebouwd dat er – volgens een vast stramien – een postieve ‘mindshift’ bij de aanstaande ouders plaats vindt waardoor zij zich krachtiger, autonomer, zelfverzekerder en relaxter voelen. Hierdoor beginnen ze ontspannen aan de bevalling en gaan ze er relaxed en vanuit regie doorheen. Want gedurende die 4 weken worden er in het brein (bewezen) nieuwe ‘paden’ aangelegd, waardoor de nieuwe informatie ook écht binnenkomt en blijft hangen. Met alle positieve gevolgen van dien!

Magic? No! Science!

Wat maakt RBVR anders dan de standaard?

De RBVR methode stimuleert aanstaande ouders om te onderzoeken wat hun eigen wensen en ideeën zijn met betrekking tot zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Met RBVR geef je hen tools om dit, in samenwerking met hun zorgverleners, te bewerkstelligen.  Die tools bestaan uit onder andere communicatie skillz en kennis van het geboortesysteem.

Jouw aanstaande ouders zullen daardoor een groot gevoel van zeggenschap en autonomie ervaren.
Specifiek deze speciale technieken, maken het RBVR programma niet alleen realistisch en volledig, maar vooral uniek!

Wat je als RBVR Geboortecoach® aan bonussen krijgt:

De mensen achter het programma

Vroedvrouw in hart en nieren, begaan, betrokken, liefdevol, kundig en krachtig.
Daphne van der Putten
Vroedvrouw
Medicalisering is onafwendbaar. Dit leidt tot onvrede bij zwangere vrouwen omdat ze zich niet gehoord voelen. Dit kan anders.
Hajo Wildschut
Oud gynaecoloog en auteur
Vrouwen zouden niet alleen op zoek moeten gaan naar een verloskundige en een kraamhulp, maar ook naar een RBVR Geboortecoach® die haar gaat begeleiden.
Nieltje van der Pol
Marketing manager & Voormalig deelnemer RBVR programma
Kinderen zijn de toekomst, een goede toekomst begint bij een ijzersterke start van een kind.
Marit Dries
Teamcoach
Als gynaecoloog zie ik van dichtbij hoeveel impact een positieve of een traumatische bevallingservaring kan hebben.
Claire Stramrood
Gynaecoloog
Ik maak hardwerkende hoofdwerkers ervan bewust dat het mogelijk is om meer ontspanning en gezondheid te creëren.
Ina Heijnen
Bedrijfsdoula
Vorige
Volgende
Elaine van Weelden

Plan een gesprek met founder Elaine in om er achter te komen of onze opleiding iets voor jou is.

Voor meer (vrijblijvende) informatie, data en prijs: plan gerust een kennismakingscall via Zoom.

Nog niet helemaal zeker, maar wil je graag per e-mail op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze coaches nieuwsbrief