Cursus op locatiePrivé cursusToegepast Psycholoog
Mirjana Krstevska-Horstink
Den Haag, Nederland
Cursus op locatiePrivé cursusToegepast Psycholoog
Op een laagdrempelige manier neem ik je mee naar geboorteland. Je angsten mogen er zijn en ze mogen zelfs met je mee naar de bevalling. Ik laat je zien dat je – met óf zonder- een prachtige bevalling kunt hebben.

Mijn achtergrond

Naast RBVR Geboortecoach ben ik ook Toegepast Psycholoog. Ik heb mij in de geboortezorg gespecialiseerd omdat ik de hoge cijfers van negatieve en traumatische bevalervaringen onacceptabel vind. Daar wil ik verandering in brengen.

Een vrouw ervaart haar bevalling als traumatisch als haar wensen niet zijn gehoord, of als de communicatie onprettig was. Wat er dan gebeurt is dat ze zich afsluit of het allemaal maar laat gebeuren.

Een zorgverlener voelt niet aan wat er écht nodig is en een zwangere kan het niet uiten. De reden voor haar als zwangere hierachter kan angst zijn: angst voor de pijn, angst voor de ‘witte jas’, angst om je stem te laten horen, angst voor een medische interventie, angst dat haar of haar kindje wat overkomt. Er ontstaat een miscommunicatie die traumatische gevolgen kan hebben voor haar, als barende.

Ik wil hierin bewustwording brengen. Zodat je je geboorteteam kunt laten weten wat je nodig hebt, waar je bang voor bent en hoe ze goed voor je kunnen zorgen tijdens je bevalling. Zodat je je gehoord en gezien voelt en je samen met je geboorteteam een magische bevalervaring kunt creëren.

De magie zit al in jou; ik help je graag die te vinden zodat jouw bevalling er eentje wordt waar je met liefde op terugkijkt.

Dit kun je verwachten

Het RBVR Geboorte voorbereidingsprogramma geef ik als privé-cursus op locatie in Den Haag. Je kunt terecht vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap. Als je rond deze termijn start dan heb je meer tijd om je de stof eigen te maken en te oefenen. Als je je later aanmeldt (vanaf 30 weken) dan zit je korter op de bevalling waardoor het allemaal nog vers in je geheugen is tijdens je bevalling. Jij bepaalt.

Het zijn 4 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 à 2 uur. Tijdens de lessen deel ik veel informatie en kun je al je vragen stellen. Ik zorg voor wat te drinken en een gezonde snack. Na de bijeenkomst krijg je inspirerende informatie waarmee je je eigen wensen en gevoelens verder kan onderzoeken.

Je mag me na afloop vragen stellen als iets niet duidelijk voor je was. Als ik het antwoord zelf niet heb, dan ga ik erachteraan of raadpleeg ik mijn geboorte-netwerk. Verder mag je me in de weken rond de bevalling (vanaf 38 weken tot in de kraamweek) benaderen als je nog vragen hebt of nog iets wil bespreken.

Eén van de onderdelen van het programma is het maken van een geboorteplan. Hierin kijken we naar je ideale of gewenste bevalling maar ook naar een plan B,C of D. Een bevalling valt niet te plannen maar je voorbereiding is het halve werk. Als je alle opties kent, dan zorgt dat voor extra rust en ontspanning.

Tot slot

Een positieve bevalervaring betekent een goede start voor je kindje, voor jou als verse moeder en voor jullie als gezin. Ik snap als geen ander dat je op kunt zien tegen deze mooie levensgebeurtenis. Laat mij je begeleiden naar een nieuwe kijk hierop, waarin alles er mag zijn en waarin je je eigen blokkades doorbreekt. Ik kan het niet voor jou doen, ik kan je wel helpen er doorheen te komen. Met de juiste tools en de juiste kennis.

Stuur mij een email

Is je interesse gewekt? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Stuur me dan een mail. Je kunt ook eerst even kijken op mijn Instagram: magisch_moederschap, daar deel ik serieuze en niet zo serieuze dingen over zwangerschap, bevallen, de postpartum periode en het moederschap in het algemeen. Mail me dan op mirjana@magischmoederschap.nl