Relaxed bevallen met RBVR Geboortecoach Elaine van Weelden in Den Haag

Cursus op locatieFounder RBVR programmaOnline cursus
Elaine van Weelden
Jasmijnstraat 117, Den Haag, Nederland
Cursus op locatieFounder RBVR programmaOnline cursus
In alle rust bevallen, zonder stress en gedoe? Ik leer je regie te hebben en te houden tijdens je bevalling. Fijn toch?

Mijn achtergrond

Tijdens je zwangerschap is het nu al een aantal keer gebeurd dat andere vrouwen je vertelden over hoe hun bevalling verliep. En dat dat doorgaans niet leuk was. Sterker nog: vaak hoor je heftige verhalen.

Je hoort in elk verhaal min of meer hetzelfde: namelijk dat het lijkt alsof die zij totaal geen controle had. Maar tegelijkertijd hoor je nog iets anders: ze praat alsof het normaal is dat dit gebeurt en ze lijkt het ook nog eens min of meer te accepteren (‘ja, was wel minder, maar gelukkig hebben we wel een gezond kindje’).

En hoewel je dit keer op keer hoort denk je ‘het kan toch niet zo zijn dat dit echt de bedoeling is, toch? Dat bevallen zo heftig kan zijn?’.

“Wist je dat 1 op de 5 vrouwen een negatieve bevallingservaring heeft (bron: Stramrood 2010, Stramrood 2017). En weet je wat daar de reden van is? Onvolledige of geen communicatie van geboortewerkers, in combinatie met ontoereikende of onrealistische voorbereiding op de bevalling door de ouders. Als RBVR Geboortecoach help ik jullie om beide oorzaken te tackelen”

Dit kun je verwachten

In 4 avonden neem ik je mee in de voorbereiding op de geboorte van jullie kindje, vanuit jouw eigen wensen en ideeën. Ik help je onderzoeken waar jouw wensen liggen en geef je een insight in hoe je dat voor jezelf bewerkstelligd (hoe een bevalling dan ook gaat en wie jouw team dan ook is). Ik geef les in een gezellige ruimte die huiselijk en chill aanvoelt. Een sfeer die je ook wilt hebben tijdens je bevalling (waarom dat zo is leg ik je tijdens mijn programma uit!).
Je kunt van mij verwachten dat ik de kennis in een no- nonsense en nuchtere manier op jullie overbreng, waarbij je ook veel mogen lachen. Het is – naast de dosis gezonde spanning – namelijk ook simpelweg heel leuk: jullie krijgen een kindje! Laten we dat vooral niet vergeten 🙂

Tot slot

Als founder van het Relaxed bevallen vanuit Regie® Geboorte voorbereidingsprogramma besloot ik in 2021 dat ik dit prachtige programma landelijk wilde gaan uitrollen. Samen met het fantastische docententeam en de grote groep gelicentieerd RBVR Geboortecoaches® zijn we hard op weg om zwanger Nederland steeds bewuster te maken van de positieve uitwerking van investeren in zwangerschap, bevalling en post partum periode.

Waarom?? Als je weet wat er allemaal mogelijk is en je begrijpt jouw eigen rol hierin, je bent in samenwerking met je zorgverlener, plus je begrijpt wat er allemaal gebeurt of gebeuren kan tijdens een bevalling vergroot je jouw kans op een bijzondere geboorte ervaring.
Niet alleen prettig voor jou, maar net zo goed voor jouw kindje.

Onderzoek toont aan dat de eerste 1000 dagen vanaf conceptie de meest vormgevende periode is voor de verdere levensloop van jouw kindje. Door te investeren in een gezonde, fijne zwangerschap, bevalling en post partum periode leg jij als mama dus een stevige, solid basis voor jullie kindje.
Wat een enorm cadeau!

Bekijk de data dat ik RBVR geef

Aanmelden RBVR® in Den Haag

Tijdens het RBVR® programma ga jij / gaan jullie je realistisch én volledig voorbereiden op de geboorte van jou / jullie kindje. Dat betekent dat je écht goed beslagen ten ijs komt – dus ook kunt dealen met onverwachte situaties. Dat geeft een relaxed gevoel, nietwaar?!