RBVR founder Elaine van Weelden: “In m’n eentje vechten tegen de bierkaai….”

“In m’n eentje vechten tegen de bierkaai, zo voelde het.”
Door Elaine van Weelden
juli 1, 2024

En oh my… daardoor was ik zo enorm moe.” 

In mijn eentje was ik aan het proberen de realiteit van de keiharde cijfers – 1 op de 5 heeft een negatieve bevallingservaring – omlaag te krijgen. 

Ik werkte dus KEIHARD. Oh my… Ik draaide 3 reeksen van mijn eigen ontwikkelde RBVR® programma per week! Maandag-, dinsdag- én woensdagavond gaf ik les. Zo’n 25 zwangere koppels per maand. Live én online. Dat het programma goed in elkaar zat, wist ik, het had zichzelf onder die 1600 koppels wel bewezen. Maar de realiteit was dit: 


Met 170.000 zwangeren op jaarbasis ging ik het verschil in mijn eentje niet maken!

En dus na jaren ploeteren deze complete breakdown.. In oktober 2021 zat ik overspannen thuis, compleet lusteloos een beetje voor me uit te staren (zie ook deze foto, die ik van mezelf nam de dag dat ik instortte. Leeg, moet en op voelde ik me.).

En toen… plots… gebeurde er iets!

Ik kan me de aanleiding niet meer herinneren, maar ik herinner me het moment. Plots werd het helder: Ik ga een community bouwen van gezamenlijke ‘missiondriven’ vrouwen. Vrouwen met hetzelfde doel. Ik ga RBVR Geboortecoaches® opleiden!!

Na dit besluit (of eerder een soort visioen bijna) kwam ik in actie. Het ging bijna vanzelf!

Ik verzamelde een (waanzinnig!) docenten en backoffice team om mij heen die net zo enthousiast waren als dat ik was: dit gaan we doen!

En toen is het heel erg snel gegaan…

Van burn out naar een complete opleiding in elkaar zetten in slechts 3 maanden tijd!

Want in maart 2022 draaiden wij onze eerste opleidingsronde. Maar liefst 20 missiondriven vrouwen deden de opleiding tot RBVR Geboortecoach®!

En zo volgden er nóg 3 opleiding ronden. In september ’22, in maart ’23 en in september ’23. Met uiteindelijk nu 44 gelicentieerd RBVR Geboortecoaches® die allemaal voelen wat ik voelde.

Elke half jaar starten we dus een opleidingsronde. Waarom? Omdat we minimaal 200 RBVR Geboortecoaches willen hebben die alle zwangeren – die steeds bewuster worden van de mogelijkheden als het aankomt op het vormgeven van haar bevalling – het Relaxed bevallen vanuit Regie® programma te bieden!

Als eenpitter was het zwaar, maar met onze movement kan het!

Start ook jouw geboorte avontuur

Creëer een bevalling die bewonderenswaardig zal zijn. Eentje die je een enorm empowerment gaat geven. Trots. Zelfbewustzijn. Een bevalling waarvan je achteraf precies gaat zeggen wat ik destijds zei: ‘Holy moly! Dit was awesome! Zie je nou… het kan wel’.